Sales Engineer

Omschrijving


Het bedenken van technische oplossingen als invulling van procesvragen van klanten en daarbij fungeren als sparringpartner. Ondersteuning bieden aan Sales met jouw kennis en kunde, zodat met de beschikbare informatie van de klant een juiste offerte opgesteld kan worden.
Is dit je op het lijf geschreven? Dan kom je zeker aan jouw trekken bij de fantastische projecten van onze interessante opdrachtgevers.

Dit ga je doen als Sales Engineer

De sales engineer houdt zich bezig met het adviseren van de klant en de accountmanager in de aanbiedingsfase. Budgetteren en berekenen van projecten op een zo efficiënt mogelijke manier is daar onderdeel van. De input van de berekeningen die je maakt komt voort uit de samenwerking met bijvoorbeeld de (process) engineers, accountmanagers, inkopers en projectmanagers. Je hoeft dus niet alles alleen te doen, maar een proactieve houding is hierbij wel vereist. Een greep uit jouw takenpakket:
* Het bepalen van de projectkostprijs;
* Overdragen van het technische procesontwerp aan engineers en projectmanagers
* Optimaliseren van calculatiemethoden;
* Het adviseren van sales collega’s bij proces-technische vragen
* Het bepalen van de prijsopbouw;
* Het analyseren en evalueren van nacalculaties en deze gebruiken als input voor
 nieuwe aanbiedingen.

 

Dit hebben wij onze nieuwe collega te bieden

Werken bij Orangeworks betekent veel zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en afwisseling. We geven je de ruimte om jezelf te ontwikkelen of verder te specialiseren. Orangeworks biedt jou een dynamische werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke inzet. Binnen ons team is er veel collegialiteit en een no-nonsense aanpak. 

Daarnaast bieden we een salaris tussen €3000 en €4300 (afhankelijk van kennis en ervaring) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals carrièreontwikkeling, een collectief zorgplan en een bonusregeling.

Vereisten

Dit zijn wij


Orangeworks is al ruim 50 jaar actief met het ontwerpen en bouwen van procesinstallaties voor de internationale voedingsindustrie. Sinds kort hebben wij ons gevestigd in een splinternieuwe, state of the art fabriek in Oss. Belangrijke kernwaarden voor ons zijn: kwaliteit, oplossingsgericht, creatief, initiatief en samen plezierig werken!
Op dit moment hebben we meer dan 90 vaste medewerkers in dienst. Orangeworks is de afgelopen jaren flink gegroeid en wil dat ook blijven doen. En daar hebben we jou voor nodig!

Kijk vooral even op onze website

 

Dit ben jij!

Als rekenwonder beschik jij over een gestructureerde en accurate persoonlijkheid. Je wordt uitgedaagd door de meest uitdagende en complexe projecten op basis van minimale gegevens.

Daarnaast beschik je over:

  • Een afgeronde MTS/HTS opleiding;
  • 2 tot 5 jaar ervaring met het calculeren van fabrieksonderdelen, alsmede complexe projecten;
  • Kennis van de in de voedingsmiddelenmarkt toegepaste componenten is een pré;
  • Goede beheersing van de Engelse taal; 
  • Ervaring Ridder IQ is een pre.

 

Word jij onze nieuwe collega?

Word je uitgedaagd door deze functie? Solliciteer dan via het sollicitatieformulier. Als je even geen cv bij de hand hebt, laat je telefoonnummer achter en wij nemen contact met je op! Toch niet helemaal jouw functie, misschien vind je hem hier: https://vacatures.orangeworksnl.com

 

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met onze iRecruiter Frank Ingenbleek op nummer 06-43 230 578.