Lead Engineer (+*)

Omschrijving

Vanuit jouw brein ontstaan de mooiste RVS installaties voor de food industry, zoals bijvoorbeeld de nieuwe productielijn voor de lekkerste candybar! Alle elementen komen in jouw project voor: doseren / mengen / verwarmen / koelen / hygiëne / etc..

 

Dit ga je doen als Lead Engineer 

Een Lead Engineer bij Orangeworks doet veel meer dan alleen concept engineering! Je bent de “spin in het web” en je combineert je kennis en ervaring met aansturing geven aan anderen (zowel extern als intern). Je bevindt je meteen in de eerste stappen van het project. Je zet de ideeën van de klant om in een tastbaar ontwerp. Daarnaast zorg je in het projectteam samen met projectmanagers, engineers en werkvoorbereiders voor de planning, financiën, en het klantcontact in het project. Het betreft een brede functie, waarbij je sturing en input geeft in de engineeringsprojecten, maar ook technische ondersteuning geeft aan de productie, sales en aan projectmanagement.

(+*): Aanvullend op de rol als lead engineer ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van het engineeringsteam. Hierbij maak je een wekelijkse capaciteitsplanning en heb je een adviserende rol bij op- en afschalen van onze flexibele schil. Uiteraard toon je extra initiatief om de afdeling naar het volgende level te brengen.

 

Dit zegt je collega Bas over deze functie: "Onze internationale klanten zijn vooral enthousiast over onze veelzijdigheid: het hele proces van engineering tot operationele oplevering, met geïntegreerd testen, levert ze een enorme meerwaarde. Als Lead Engineer denk je echt met de klant mee en vertaal je zijn uitdagingen creatief door naar kwalitatief de beste oplossing. Je zit dicht op alle facetten van het project: van schets tot werkelijke installatie. Je kan bij ons dus echt zien wat je samen met je collega's hebt bedacht en ontworpen en hoe dat in de praktijk werkt!"

 

Dit ben jij!
Jij hebt de ambitie om internationaal met ons mee te groeien! Met jouw sterke persoonlijkheid weet je niet alleen klanten te overtuigen maar ook je collega’s van engineering en de andere afdelingen van Orangeworks. Je durft beslissingen te nemen in het project. Gedurende het gehele traject heb je de verantwoordelijkheid over de planning en het budget van de engineering fase. Natuurlijk laat je zien dat je de nodige kennis en ervaring hebt als lead engineer en/of projectmanager, of dat je toe bent aan de stap naar deze positie. Daarnaast vind je het leuk om buiten de deur te komen en bij de klant in de keuken te kijken. Tot slot ben je creatief in het bedenken van oplossingen voor onze complexe en uitdagende projecten en technieken.

Verder beschik je over:

· HTS/TU-opleiding richting: Werktuigbouwkunde of Procestechniek;

· Minimaal 7 jaar ervaring in engineering of in projectmanagement, bij voorkeur binnen de wet food processing;

· Je bent bereid om incidenteel te reizen;

· Ervaring met Inventor en Vault;

· Ervaring binnen de (food)procestechnologie is een pré;

· Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pré;

· Commercieel gevoel.

Vereisten

Dit hebben wij onze nieuwe collega te bieden

Werken bij Orangeworks betekent veel zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en afwisseling. We geven je de ruimte om jezelf te ontwikkelen of verder te specialiseren. Orangeworks biedt jou een dynamische werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke inzet. Binnen ons team is er veel collegialiteit en een no-nonsense aanpak. Daarnaast bieden we een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals carrièreontwikkeling, een pensioensregeling, de mogelijkheid tot gedeeltelijk thuiswerken, een niet-verzuimbonus, 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen en een gloednieuw pand met alle faciliteiten om in te werken.


Dit zijn wij

Orangeworks is al bijna 50 jaar actief met het ontwerpen en bouwen van procesinstallaties voor de internationale voedingsindustrie. Recent zijn we naar een splinternieuwe, state of the art fabriek in Oss verhuisd. We bieden onze klanten kwaliteit, ontzorgen hen en blijven ook als bedrijf continu ontwikkelen en verbeteren. Veel onderdelen produceren we zelf.

Op dit moment hebben we ruim 90 vaste medewerkers in dienst. Orangeworks is de afgelopen jaren flink gegroeid en wil dat ook blijven doen. En daar hebben we jou voor nodig!

Kijk vooral ook even op onze website!

 

Word jij onze nieuwe collega? 

Word je uitgedaagd door deze functie? Solliciteer dan via het sollicitatieformulier. Als je even geen cv bij de hand hebt is dat geen probleem: laat je telefoonnummer achter en wij contact met je op!

 

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met onze iRecruiter Barbara Bechtold op nummer 06-38106466.